Wednesday 13 January 2010

Kroonprints / Crown prince

Tere,


Täna tuleb juttu Kroonprintsist. Ei -mitte sellest välismaa onust,vaid minu Haapsalu sallist mille mustril on selline nimi ;))
Tema tegemisel õppisin palju. Esimene õppetund oli,et tuleb valida õiged vardad !!!
See sai selgeks etapis,kus lõin äärepitsi silmad liiga peenele vardale ja hiljem keeldus välimine äär venimast....aga vigadest õpimegi ju! Keskosa koon alati bambus varrastel.Olen varunud kolmed enim vaajaminevad numbrid sukavardaid ja pole nende otsa isegi "pidureid" pannud.Need on väga kerged ja üli mugavad ja....kes on proovinud,need saavad mu ülivõrretest suurepäraselt aru. Äärepitsi tegemisel saan hakkama Addi metall ringvarrastel. Nendel on samuti küllalt mugavad peened otsad,et saab silmuse hästi kätte.
Materjaliks Midara Micro. Lõng on 28/2 .Kulu peaaegu kogu 100g.
Vardad 2,5  3,5 ja 4


Muster meeldib mulle väga ja materjal on ka hästi  peen ja kerge.Väga ei jätagi villa muljet,kuigi tegu on 100% peenvillaga ,seda tõenäoliselt oma korrutuse tõttu.Siiski käitus lõng töötlemisel suts reeturlikult...ei ole paindlik,pigem jäik.
Samas meeldib ta mulle struktuurilt ikka väga...



Talvistes oludes on valge salli pildistamine ilma "sallimodellita" täielik piin,aga mingi ülevaate siit ikka saab .
Mu sall läbis ka sõrmuse testi.On uskumuseks,et õige Haapsalu sall on nii pitsiline ja õhuline,et läheb läbi sõrmuse.Läks.....:)

Real Haapsalu Shawl Crown prince!

Today I want to show you the Crownprince-not that dude, but my shawl :)))
  My first lace shawl in traditional Haapsalu Shawl style. It means separately knitted midsection and separately knitted and handsewn lace rounding.
There was some trouble with lace rounding-it did not drag out like I wanted.This yarn feels nice and I like it ,but it is not as flexible as I wish it to be.All cast on must be done with needles at least millimeter larger than those used for the midsection and lace rounding knitting it self.With midsection I use allways bamboo needles. They are light and not that slippery,but with rounding lace I use Addi metallic circular needles.

Made from Midara Micro white yarn 100% cobweb wool !Needles 2,5 3,5 ja 4Measurements are princelike: 90x185cm

Weight : little less than 100 g .

For I could not use "live shawl modell" there was difficulties to capture this shawl in the picture with this snow,but you can get hazy idea of it:)
I love this patern !Passes even the”wedding ring test”-Haapsalu shawl ought to be so thin and lacy to come through wedding ring .

2 comments:

  1. Väga kuninglik sall! Mulle meeldivad nii bambusest kui roosipuust varrastega kududa. Viimased on ka väga mõnusad ja kerged. Kuna nad on ise toonilt tumedad, siis paistab hele lõng hästi välja ka.

    ReplyDelete
  2. Olen Sinuga täiesti nõus Monika - ka roosipuu on väga hea!Eks põhiline ühendav tegur ongi neil kergus ja see et libisemine on paras. Heleda lõngaga on tume varras muidugi mõnus !

    ReplyDelete