Wednesday 18 September 2013

Hobukastan lehine laudlina / Chestnut tablecloth


































Selle imearmsa ümmarguse kastani teemalise mustriga laudlina leidsin ma 1939 aasta käsitöö ajakirjast "Kõigile". Aastaid tagasi olen ma heegeldanud teda paaril korral ja nüüd kui tekkis taas karjuv igatsus midagi vahelduseks heegeldada tuli ta mulle meelde.Muster on hästi lihtne aga minuarust väga efektne oma kastanilehtede,kastanimunade ja sektorite vaheliste kastaniõitega.
Valisin hoopis vanaroosa niidi mille toon meenutab pisut kastaniõies olevat roosat - valgeid laudlinu on ju nähtud juba ka....onju?!:)
Niiii mõnus on vahelduseks heegeldada!:)

Kasutasin linale 3 kera Steinbach Wolle 100% mersereeritud puuvillast heegelniiti Maxi ja abiks oli mul heegelnõel nr 1,5.
Mõõdud : 110 cm diameeter.


I found this lovely round tablecloth pattern with chestnuts among old pattern pages from 1939 vintage Estonian handcraft magazine "Kõigile".Previously-years ago- I have crocheted this tablecloth few times and now as I was longing to crochet something I remembered it.Pattern is easy but I think it shows really well all those chestnut leaves, chestnuts and blossoms between the sectors .I chouse this old-pink coloured thread because world has too many white tablecloths already...:)!
It is soooo good to crochet sometimes:)! 

I used  3 balls of  Steinbach Wolle 100% cotton mercerized crochet thread Maxi and I had a crochet hook No 1,5.
Dimensions: 110 cm in diameter.



6 comments:

  1. Üllatav on näha heegeldustööd :) Väga ilus ja suur lina!

    ReplyDelete
  2. Muster on tõesti efektne ja ega ta nii lihtsana ei paistagi. Kindlasti on aeganõudev töö selline valmis saada!

    ReplyDelete
  3. Aitäh,Ülle ja Ingi,no nii tõmbab vahelduseks heegeldama ka-teistmoodi liigutus on kudumise kõrval kätele ju ainult hea!Ega see muster väga keeruline just pole aga ridade edenedes muutub lihtsalt ...lõputuks:)Ega taga ju kiiret polnud ja nii ta teiste tegemiste vahel valmis.

    ReplyDelete
  4. Ola bom dia. Por favor seria possível mandar o grafico dessa toalha ..adoreiiii e quero fazer

    ReplyDelete
  5. Pourais-je avoir le diagramme svp?

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing this post but is possible you send the pattern I wan to make that my email is marielavalencia 0108@hotmail.com thank you so much

    ReplyDelete