Wednesday 5 October 2011

Kärjevest / Honeycomb vest

 Kas Sul on garderoobis kootud vest?Mul ei olnud...aga nüüd on:)!

Hea sõber saatis mulle suure lombi tagant 4 tokki Koigu Premium Merino käsitsi värvitud lõnga.Imeilus peenike,ühtlase keeruga meriinovillane lõng mille kaunist rohelist värvi mul kahjuks õigesti pildile püüda ei õnnestunudki.

Teine asi mida mul ei olnud ...ei olnud kogemust vikeldamises.Nüüd on:)
Ülivahva võte!Kui oled ta omandanud siis ei mõtle sellele enam üldse aga eriti vägev on minu meelest see tulemus kus pind jääb võrratult reljeefsem kui lihtsalt parempidi-pahempidiga mängides!

Kõige esimesena tuli muster.
Leidsin ta L.Stanfieldi raamatust "Koekirjade varamu"Mulle hakkas väga meeldima see suurte kärjemotiividega reljeefne pind ja sellest kohe PIDI saama vest.

Siis tuli tegumood.
Kuna tegu on peenikese lõngaga ,siis eriti tegumoode (mis meeldiks ka) leida polnud. Lõpuks avastasin ühest vanemast Knittyst selle vesti.Ega vist muud sealt kaasa ei tulnudki kui silmade arv ja kaeluse kahandamise valem....kõik muu mugandasin endale ise.Suurim muudatus võrreldes Knitty tegumoega oli veel ka see,et tegin vesti ringvarrastel ühes tükis.
Selline ta siis mul on!

Mõõdud: XS
Lõng:4 tokki Koigu KPM 50g=160m
Varras:3 ringvarras ja sukavarras.

Päikselist sügist!

Do you have a knitted vest in your wardrobe? I didn´t have ... but now I do:)!
A good friend of mine sent me over the a big pond 4 skeins of gorgeous Koigu Premium Merino hand-painted thin yarn.It is so hard to capture this green color in my pictures..infact I fail in it .


Another thing that I didn´t have ... I didn´t have the experience in twisted-stitch.Now I do:)
I fount that this is awsame! I think that with this stich you get just great results!Surface is much better,like 3D and more interesting than just-K and P!

 


At  first game pattern.
I found in L. Stanfieldi book " Koekirjade varamu" this large honeycomb motif and I started to like this very much.
 
Then came the fashion.
Since it is a thin thread,then to find model for this was very hard (model which also I would like:)Finally, I discovered one from Knitty.Probably I didn´t use much from there.... other than a number of  stitches and neck-decreasing formula .... everything else is my own.Bigest customizing in this model I made is that I knitted vest in one piece on circular needles.

So..here it is!

Measurement: XS
Yarn:4 skeins of Koigu KPM 50g=160m
Needles:3 circular .

Have a sunny fall!

12 comments:

  1. Väga kaunis vest ja Sinu selga sobib kui valatult!

    ReplyDelete
  2. Aitäh Ülle, armas sinust nii arvata!:)

    ReplyDelete
  3. It's lovely, well done! And such a beautiful colour :D

    ReplyDelete
  4. Nii ilus. Ja sobib sulle imeliselt. :)

    ReplyDelete
  5. Ilus vest. Ka mul on nõrkus diagonaalsete ja rombiliste mustrite vastu. Et kudusid ühes tükis, tundub igati loogiline. Sel teemal võin lõpmatult rääkida:), aga antud juhul on üks asi selge: kui mõelda mustrile ja kogu vikeldamisele, siis esi- ja tagatüki kokkupassitamine oleks olnud ikka paras töö.

    ReplyDelete
  6. ein super Teil, wow,
    lieben Gruß
    margit

    ReplyDelete
  7. Imeilus! Sobib nagu valatult!

    ReplyDelete
  8. Thank you,Annie:)!
    Aitäh,Diana,väga lahke Sinust:)
    Anna,tänud,olen Sinuga absoluutselt selle passitamise osas päri.Üks mu suuremaid 'töövõite'selle vesti juures oligi muide rõõm,et muster läks ilusti õlal klappima...:))
    Danke,Margit,lieben Gruß!
    Aitäh,Jaanika:)!

    ReplyDelete
  9. :D Tänan,Monika,väga lahke Sinust:)

    ReplyDelete
  10. Oh saa kui äge vest! Mul ka kapis selline puudu ;) Kuigi ma ise eelistaks punast.. Vikeldamisest ei oska ma midagi arvata, aga muster ja teostus on tõeliselt ägedad! :)

    ReplyDelete
  11. :D Aitäh,Kadri! Ma ei näe mingit põhjust miks ka punasest lõngast ilus vest ei peaks sündima...:)Vikeldamisest ei teadnud ka mina midagi aga selgus et see polegi hästi varjatud raketiteadus vaid täiesti omandatav võte:)

    ReplyDelete