Wednesday 10 November 2010

Ingli tiivad / Angel wings

Täna ma näitan Teile oma salli mis ma kudusin siidist!
See on mu esimene katsetus siidiga.Leidsin lõnga Ravelryst ja selgus et müügil on ta sellises kaunis Etsy poes ! See lõng pani mul suu sõna otseses mõttes vett jooksma, Hedgehog fibers poe omanik Beata on valinud sellised mahlakad värvid oma lõngade värvimiseks,et lihtsalt PIDIN ostma ja proovima.
Lõng on suurepärane,ühtlane,pehme ja läikiv...kirjeldamata siis neid helklevaid värvitoone!Kududa lust!Lõnga värvi nimi on Opalite ja salli üldmulje jääb hele hallikas lilla. Kõik see aga on petlik,sest värv koosneb ploomikarva,roosadest,helesinistest,hallidest ja sinepist,kuldsetest toonidest. Müstika-kas pole!

Sall sai tehtud ikka mulle omaseks saanud moel. Keskossa valisin "Pitsilised koekirjad "raamatust mustri ja otsustasin seda kududa triipudes,mitte malelauana nagu muster antud oli ja nagu ma salli äärtes korra siiski tegin. Äärepitsi kudusin külge.
Sall enne pesu oli hiiglama pehme ja sisse puges kartus venitamise ees...aga lõpptulemus on õnneks siiski korrektne ja hoiab ,küll mitte tugevalt,aga siiski ilusti vormi. Sall ka pärast pesu pehme ja läiget tuli nagu juurdegi.

Sall on super õhuline ja pehme,õlgadel kaalu ei tunnegi. Täiuslik lisand teatri kleidile või ükskõik millisele pidulikule riietusele!
Lõng: Hedgehog fibers ,100% Silk Lace . Kulus alla 1 vihti.
Vardad: 3,4
Mõõtmed: 50x145 cm

Tänan Teid ja ...ilusat talveootust!


Today I show to You my next shawl I knitted from silk.
This is my first attempt to knit from.I found this yarn from Raverly and found out that it is available in a beautiful Etsy shop Hedgehog fibres! This yarn made my mouth literally watering , the shop owner Beata is chosen such juicy colors all of her yarn dyeing, that I just HAD to buy and try.
Yarn is sooo wonderful, smooth, soft and shiny ...and then thees nondescribable shining colors! Kniting was just fun! Yarn color is called Opalite,the general impression of this shawl is pale gray and purple,lilac . All this, however, is deceptive, because the colorur is composed of plum, pink, lightblue, gray and mustard, with the golden tones. Incredible - is it not!?
I knitted the center part using pattern from the book "Pitsilised koekirjad "This pattern is ment to knit as"chess board" , however, I decided to make it in one row....
The shawl was so soft before washing ,that I feared what will be after blocking ... but the result is correct and  fortunately, keeps, though not heavily, nice form. Shawl, after washing is with a soft sheen, and even glows more!
This shawl is super soft, lacy and etherial,you do not feel the weight on the shoulders. The most perfect accessory to any Theater gown or festive dresses!

If you are looking for perfect Christmas gift,come and take a look in my Etsy shop !

Yarn: Hedgehog Fibers, 100% Silk Lace. It took less than 1 skein.
Needles: 3.4
Measurements: 50x145 cm

Thank you ...and happy waiting for winter!

18 comments:

  1. Jah, vapustav. Nagu tavaliselt!:)) Nagu laps, lugesin õhinal lõngast ja mustrist ja vahepeal imetlesin fotosid! Ingli tiivad on nii kaunis ja inspireeriv ... teos, siin on lausa tunda ingli puudutust. Ja oled imeilus oma siidsalliga, nagu Lumekuninganna.

    ReplyDelete
  2. Mul täpselt samuti kui Helil...lugesin nii õhinal lõngast ja sallist ja imetlesin Su pilte...imeilus!!!

    ReplyDelete
  3. Imeilus sall, lõng, nimi ja pildid! See teine lume taustaga pilt on väga-väga ilus!

    ReplyDelete
  4. Heli,Ülle,Monika, Tänan sõbrad! Tore kui oli huvitav lugemine ...ja ilm oli justkui pildistamiseks loodud-Tänud kiidu eest !:)

    ReplyDelete
  5. Võrratu sall! Uurisin ka neid imelisi lõngu Etsy poes ... panevad tõesti suu vett jooksma :)
    Fotod on kaunid ja sallile oled nii hästi sobiva nime ka pannud!

    ReplyDelete
  6. Luxurious, stunning! Thanks for showing!
    The pattern resembles to my "handsome" (Jane Sowerby's pattern) shawl a little bit. Is it a traditional Estonian pattern you used here? (I love it actually)

    ReplyDelete
  7. Tänan Triinu, nimi kohe tuli jah....:)!
    Thank you so much for coming here:)
    You have beautiful blog your self and yes,this pattern looks similar.It is from book "Pitsilised koekirjad" by L.Lehismets 1978 and it is about Estonian lace traditions...so,yes,this is one of Estonian traditional lace patterns..only I changed it a bit.

    ReplyDelete
  8. Imekena. See, et sa otstes mustrit maleruudus kudusid annab kõvasti efekti juurde. Ja vaadates Etsy poes seda sama lõnga vihis - ei ütlekski kohe, et sall on samast lõngast. Sellise õhulise pitsina tindub hoopis heledam, vähemalt fotol. Ja pildid on ka väga ilusad!

    ReplyDelete
  9. Tõeliselt luksuslik sall. Muster ja lõng on vaimustavad. Tahaks ise ka nüüd muidugi seda siidist lõnga!!

    ReplyDelete
  10. Need värvid ja see muster on koos imelised ja kaunimat ja sobivamat nime kui ingli tiivad ei saakski sinu sallile anda. Imelik jah, et mõned lõngad ja minu puhul ka kangad ajavad tõesti suu vett jooksma.Kõike kaunist!

    ReplyDelete
  11. Aitäh Sulle,Kista, ongi tõesti nii,et vihis oli ta tumedam ja pildil poes hoopis veel tumedam.Tunnistan et seda oligi raske õiget värvi pildistada,aga enamvähem selline ta ikka värvilt saigi..siis heledam.
    Aitäh Margit K.,siid on minu jaoks ka selline luksuse ja pitsi võrdkuju...soovitan küll seda proovida-väga kvaliteetne ja ühtlane lõng on!
    Aitäh Lemmi...et kõik need värvid seal kokkupanduna sellise mahlaka mulje jätavad,see lausa paneb neelama..:)))

    ReplyDelete
  12. Imeline sall ja pildid on lihtsalt super.

    ReplyDelete
  13. Imeilus sall - nii muster, teostus kui ka põnev lõng!!!

    ReplyDelete
  14. I admire your shawls. So beautiful.

    ReplyDelete
  15. Irmelie,Thank you for your kind compliment!

    ReplyDelete