Monday 13 September 2010

Jäälilled / Frostyflowers

Õnneks veel ei ole aeg nii kaugel et jäälilli aknalt leiab..
...aga sallilt juba küll!
Imeilus muster mille leidsin "Pitsilised koekirjad" 1978 aasta raamatust .Ausalt ei kujuta ette seda mustrit pitslõngast...pole nagu näinudki. Aga sellisest toekamast lõngast on tulemus minu meelest väga mõnus.
See kaunis muster oli üks nendest mida ma olen "kartnud". Tegu nimelt mõlemalt tööpoolelt kootava mustriga, need kohe kuidagi pidurdavad mind,sest kardan et ei suuda mõlemal poolel seda mustri jooksu jälgida...aga polnud hullu midagi! Eks neil ka oma reeglipärasus ja kui selle selgeks saab siis hakkab kõik märkamatult jooksma:)
Lõng mida kasutasin on väga meeldiv ja siidine. Merino -siidi segu ta ongi ja mulle meeldib hirmsasti see tunne mis selle salli kandmisest jääb. Ta on õlul sutsu raskem ja samas selline mõnusalt vetruv,et tekitab kuidagi tõhusa kaitstud tunde...
Mõõdud: 50x170 cm
Lõng: BBB Meriseta ,kulus 5 kera
Varras: 4

Unustasin mainimast et värv on tegelikult tal hele.-vesi hall:)
Aitäh!


Fortunately, there is not yet time to find frosty flowers on your window
... but you can find them on shawl already though!

Gorgeous, I found this pattern in" Pitsilised koekirjad" 1978 book. Really can not imagine it made from lace yarn... I haven´t seen it made from lace... But from such thicker yarn the result I think is very nice.
This beautiful pattern was one of them that I was "afraid". Namely, you must work the pattern from both sides of work... I am afraid that the two sides can not be monitored correctly . But as soon as I started there was not anything serious ... Loved it! Such patterns have their own pace, and once you can understand this..... it all starts to run by it self:)
Yarn which I used is very nice and silky. This quality yarn is merino-silk blend, it is abysmally soft and I like the feeling of this shawl on my shoulders,it creates a sense of been protected ...
Measurements : 50x170 cm
Yarn: BBB Meriseta
Needles 4
Weight about 250 grams

Color is light grey:)
You can find Frostyflowers HERE

Thank you !

14 comments:

  1. Jällegi sul üks kaunitar valminud. Väga ilus! :)

    ReplyDelete
  2. Gorgeous (as usual). I love your choice of yarn - it shows the pattern beautifully.

    ReplyDelete
  3. Sul on täiesti õigus, see muster on jämedamast lõngast palju ilusam! Väga ilus sall!

    ReplyDelete
  4. Minagi nõus Sinu arutluskäiguga, et jämedam lõng sobitub mustriga hästi ja teisi ette ei kujutakski. Jäälilled on imeilusad!!! Kaunist ja ideederohket sügist!

    ReplyDelete
  5. So nice, as always!! Hope you have a wonderful autumn!!/Anita

    ReplyDelete
  6. Hästi ilus, jõuline pits. Olen näinud seda mustrit mitmesugusest lõngast, aga vist jõuline lõng on tõesti õigem. Jõudu ja jaksu edaspidiseks!

    ReplyDelete
  7. Imeilus sall, pean mainima, et see on mu lemmikmuster (mille kudumist olen ise aina edasi lükanud, olen mõttel ja ideel seedida lasknud). Väga peenikesest lõngast pole vist ma ka näinud ja tõesti sobib selline toekam lõng rohkem. Samas ma ei kujuta eriti ette seda mustrit ka muus värvis kui valge, sobib ju oivaliselt.

    ReplyDelete
  8. Suur tänu,Diana:)!
    You are kind as always,Margaret,thank you!
    Aitäh, Monika ja Triinu,see on tõesti mu lemmik mustreid ja just jämedamast lõngast!
    Dear Anita,thank you and have your self a sunny autumn!:)
    Aitäh Anna, Aitäh Ülle! Tegelikult on see vesihall lõng...unustasin kirjutamast...üks Anna lemmikutest..:)?!

    ReplyDelete
  9. See muster saab ilus kui lõng tänu siidile laseb reljeefsetel pindadel esile tõusta - kokku ideaalne kooslus mustri ja lõnga näol!!!
    Sattusin täitsa juhuslikult ühe teise blogi kaudu siia sest mina ei saa valgetest sallidest imetlemata edasi mindud :) :) :)

    Väga ilus!

    ReplyDelete
  10. Suur tänu, Moni! Satu aga julgesti jälle läbi:)

    ReplyDelete
  11. Oo, olen ka kudunud seda lõnga, küll oli hea, vardad lausa ise kudusid. Põnev, jõuline ja väljapeetud on see ülevise. Väga meeldib.

    ReplyDelete
  12. I just found your blog. You have amazing laces...

    ReplyDelete
  13. Thank you Annamari, glad you found it, please come again:)!

    ReplyDelete