Thursday 23 September 2010

Beebiroosa ja valge käsikäes / Babypink and white fusion

 Algas kõik suure rõõmu tundega,ostsin valget peenvillast lõnga plaaniga teha üks korralik haapsall! Silmad loodud ja nii 3 cm jupp kootud, sai aga selgeks et sellest asjast õiget asja ei saa.
Peenvillane mis ostetud sai on hästi kerge korrutusega ja kenasti kerra poolituna ei andnud ükski märk mõista,et sellest kududes pind tõmbab krussi,nii et kogu lapp näeb välja kui frotee rätik!
No selge,et kui venitada,et ehk siis tõmbab pinna vaadeldavaks....aga no need nupud?!Kas neid saab kuidagi...venitada:)))?!
Ei saa seda lõnga üksinda millekski peale frotee räti tegemiseks kasutada....aga koos teise lõngaga ehk küll.
Ja proovisingi siis Annist ,sest Emmebi Kiddyt mul ka palju polnud, ja see selline tore sall- rätik,mis palju materjali ei nõua.
Imearmas ja pehme kukkus välja:), nagu kassipoeg ümber kaela. Saab kanda nagu salli või väikest õlasallikest,sest katab ka mõnusalt õlad!
Mõõdud: Laiem osa 35cm x 140cm
Lõng: sutsu üle kera Emmebi Kiddy beebiroosat + valge peenvillane
Varras:4
Aitäh ja imeilusat alanud sügist Teile!


All began with the great joy, I bought white cobweb yarn  with plan to make a decent  Haapsalu shawl! Cast on and set up the 3 cm , it became clear, however, that this material can´t be the right thing.
This yarn is coiled, so that the whole 3 cm looked like a terry cloth towel!
If I block and stretch ,will the surface of shawl be viewed  .... but how about nupps?? ... No way nupps be stretched :)))?!
So it came clear that I can´t do anything other than to knitt it with the second yarn together.
And then I chouse Annis to give this thought a try,because I hadn´t so much of Emmebi kiddy yarn too and it is such a lovely scarf,-shawl, which does not require a lot of material.
Turned out just perfect!
Soft like cloud or kitten around your neck and suitable for wearing like scarf or shawlette!

You will find it in my ETSY shop !
Measurements: from widest place 35cm x140 cm lenght.
Yarn : little more than one skein of Emmebi Kiddy in baby pink shade + white cobweb wool.
Needles:4

Thank you and have a beautiful Fall!

15 comments:

  1. Nii nunnu! (ma tegelikut seda sõna ei kasuta, aga praegu tundub sobiv).

    Ilusat sügist sullegi!

    ReplyDelete
  2. Mmm, kui mõnusalt pehme sallike ... seda võib juba pildilt näha. Ja ma lausa tunnen käte vahel salli pehmust :)

    ReplyDelete
  3. Armas pehme sallike! Annis on vahva, peaks ka kunagi kuduma.

    ReplyDelete
  4. Oh, kahju, et ei saanud sest lõngast seda õiget, aga küll see väike roosa on elegantne! Lausa ideaalne igapäeva uhkuseasi. Ja jälle sai kinnitust vana tõde, et mohääriga kokku saab pea kõik kehvad lõngad kauniks kududa.

    ReplyDelete
  5. Aitäh Monika,Triinu ja AlleRaa !
    On tõesti käe all pehme kui pilv:)
    Aitäh Heli,annab sinna karvade vahele nii mõndagi peita,seekord siiski rohkem villa käitumise kui väljanägemise eest:)

    ReplyDelete
  6. Armas ja pehme, tahaks lausa silitada:) Annis on vist ka minu järgmine projekt kui tellitud lastekampsuni valmis saan...igatahes printisin juba mustri välja ja kibelen seda tegema...aga hoian siiski tagasi, et eelmine töö ära lõpetada:)

    ReplyDelete
  7. Ahh kui armas! :))
    Just minu mõte, tahtsin ka teise Anni-se teha valge ja roosa lõngaga kokku. :))

    ReplyDelete
  8. Tänud,Ülle ja Diana!
    See on vahva tegemine,soovitan soojalt! Ootan põnevusega millised teie omad välja kukuvad!

    ReplyDelete
  9. See paistab tõesti imepehme ja õrn! Mul ka üks selline tehniline küsimus. kui sa saad mohäärsalli valmis, mida sa sellega siis edasi teed?

    ReplyDelete
  10. Tänan, Lemmi! ...äääää...mu esimene reaktsioon on et...kannan;)aga sa vist uurid et kas ka venitan?Noh,seda siin venitasin,aga üldiselt vaatan "õunte pealt",sest mulle tundub et alati ei tee venitamine mohäärist toodet kaunimaks... Aga see on mu isiklik tunne,tavaliselt vast ikka ka venitatakse. Pesen igal juhul!

    ReplyDelete
  11. No ma ise ka mõtlesin, et mis sellise küsimuse peale vastata oskaks, et mis muud kui panen ümber kaela. Tegelikult ma mõtlengi just seda, et kui otsad on sisse aetud, et mis siis edasi saab. Pesemine tähendab, et pesed villasele mõeldud vahendiga käsitsi kergelt läbi, et oleks pehmem? Ja kuivama paned laiali venitatult nõeltega kinni? Või? Olen kunagi ühe villase kolmnurkse salli teinud. Ma küll ei pesnud, kuid tõmbasin laiali , nõeltega kinni ja siis piseradsin märjaks ja lasin kuivada. Kas nii oli vale toimida? Kas eri tüüp lõngadest sallidega toimitakse erinevalt? Mul saab varsti üks mohäärist valmis ja ma nüüd uuringi teadjatelt, et kuidas sellega õigesti toimida?

    ReplyDelete
  12. Pestud saab sall veel ka seetõttu,et ...noh ikkagi käte vahelt läbi käinud,mitte te ma kohe pärast rohimist kuduma kukun,aga...:)kuidagi puhas ja uus sall pärast pesu.Ja pesuga "kukuvad silmad paika"- muster jääb ilusam ja selgem.Kuivama,jah,ikka kuhugi tasapinnale, kellel raam,see kasutab raami-mina turgin tõesti nõeltega:).... Arvan et ka sinu pritsiga lähenemine ei ole halb ega vale,aga ...noh nagu soengugagi,et kui paned rullid märgadesse juustesse siis jääb lokk ikka tugevam:)Üldiselt ikka pestakse ja venitatakse kõiki materjale,kuigi mohäär näeb habras ja õrn välja on ta väga vastupidav ja reeglina täiesti vormitav ehk venitatav,nii et ei maksa peljata teda nõeltega vormimast.Sall saab oma vormi ja väljanägemine on ...hoolitsetum:) Loodan et oli abi!

    Tänud Sulle, lillysmuul!:)

    ReplyDelete
  13. Muidugi on abi. Ma püüan paljud asjad ise vigu tehes järele proovida, aga kui kood kellegi teise lõngast, siis ei jää palju ruumi vigade tegemiseks. Ja muidugi on tore kellegi teadjama nagu sinu või mõne teise sallikuduja käest head nõu saada.Ma olen väga tänulik!
    Ilusaid sügisilmasid!

    ReplyDelete