Wednesday 28 April 2010

Topeltpiibelehe pits / Twin lily of the valley lace

Kõigepealt on mul selline teadaanne,et tegin endale väikese müüginurga Disainimaja rõõmsasse müügiperre. Väga toredaid kodumaiseid disainereid ja käsitööd ühendav ostu-müügi keskkond ! Püüan seda varustada oma pitsi,satsi,salli loominguga ja loodan et ka siin käija-lugeja leiab sealt midagi endale või lähedastele-tuttavatele kingituseks.Pöörduda võib alati ka otse:)
Tere tulemast !

Piibelehe pitssall.

Teiste tegemiste kõrval on vaikselt valminud üks pitssall.
Põhimustri võtsin "piiblist" Haapsalu sall ja äärepitsi tegin seekord täiesti isemoodi ! Olen kopeerinud,vabandan,ei tea kust paar põiki kootavat äärepitsi mustrit.Valisin selle sakilise ja kudusin ta otse salli külge. Lootsin et tegevus säästab aega võrreldes traditsioonilise haapsalli äärepitsi meetodiga,aga tühjagi...!Kogemuse võrra rikkam, siukest disaini pole ma enne proovind !
Lõpptulemus on kena ja korrektne.Sall on taas mulle juba ammu meeldima hakanud Merinos Extrast. See lõng on nii universaalne-kuna ta pole villaselt "karune" siis on täiesti mõeldav sellest tehtud kudumeid ka suvel jaheda ilmaga ümber võtta ilma et tekiks "villane sall?!" võõristust.
Värv on tal ka selline soe-oliiv roheline.


Lõng :Titan Wool Merinos Extra
Vardad :3 ja 3,5 mm
Mõõdud:75x155 cm

Twin lily of the valley lace.

I combined this shawl my self,took centerpart pattern from book “Haapsalu sall” and knitted edge lace diagonally right to shawl.I thought I could save some time for knitting edge right in,but I didn´t . Still it was inreresting new way to do this , so I learned something....)
 I used one of my favorite yarn , this merino blend is so universal and doesn´t feel so "itchi wooly" . It is so soft and lacy that you can wrap in this shawl allso in summer !

Color is warm-olive green
Yarn: Titan Wool Merinos Extra

Needles :3 and 3,5 bamboo
Measurements : 75x155 cm
Tänan ja kena kevadet !
Thank You and  have a sunny spring !

16 comments:

  1. Nii- nii ilus. Imehästi sobituvad värvitoon ja muster!! Märstikellukesed toovad sallile elu sisse :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh Triinu,tundus kuidagi õige selline värv selle mustriga...ja piibelehti pold veel võtta jah;)

    ReplyDelete
  3. Hästi ilus rätik! Peaks ise ka üle hulga aja endale rätiku tegema:)

    ReplyDelete
  4. Tänan Anna, muidugi tee,sest Eestimaa suvi on ju tulemas:o)

    ReplyDelete
  5. Ma vaatan, et Su viimased sallid kõik nii mõnusalt värvilised ja see just selline kevadine roheline! Teeb kohe tuju heaks kui sisse kiigata!

    ReplyDelete
  6. Olen juba rõõmsalt Sind leidnud Disainimajast! Nii kui täna avalehe lahti lõin, kohe üht oliivikarva iludust vaatama jäin - loomulikult Sinu kootud!! Mul puuduvad sõnad, et oma imetlust väljendada - lõng, värv, muster, äärepits ... ohh

    ReplyDelete
  7. Oi kui armas Teist,puna kerkib palgele.... aitäh Monika,aitäh Heli !!Heli,Sinu vahvad randmekotid olid täna esilehel-valisin nad ka mu lemmiktoodete sekka,aga kogu mu valitud esemed on sealt kuhugi kadunud.... !!

    ReplyDelete
  8. Kui vaid ka need, kelle hing ihkaks erilist ja omamaist, Disainimaja üles leiaksid ja omaks võtaksid.

    ReplyDelete
  9. Imeilus sall ja veel milline värv! Mulle väga meeldib. Ma muide nägin Su salli enne Disainimajas kui siin nüüd...ja imetlesin seda juba seal.

    ReplyDelete
  10. Aitäh Ülle:) ja hoiame pöialt ning loodame ,kallid kaas-poekeste omanikud,et meie kaunid ja andekad asjad sealt Disainimajast avastatakse,onju!Väike reklaam kuskil enamkülastatavas paigas ei teeks kah muidugi paha:o)

    ReplyDelete
  11. väga kena ja värivalik on super!

    ReplyDelete
  12. Aitäh kallis anonüümne imetleja ;)!

    ReplyDelete
  13. Sul on kõik sallid nii ilusad.
    Üles leidsin- Su blogi ongi see koht, kus märkasin kolmnurkseid õlarätikuid imeilusate servapitsidega. :)

    ReplyDelete
  14. Tänan,Nele !.. Ja Sinu blogis on see imelist värvi boolero...:)!

    ReplyDelete